Nieuws

Admin
17:08 | 08-09-2017

Nieuwsbrief UpMountain 9 september 2017

Click here for the English version of this newsletter

21 maart dit jaar zijn wij gestart met de ontwikkeling van appartementen bovenop de nieuw te bouwen parkeergarage naast de Hudson’s Bay aan het buitenplein in Amstelveen.
Hudson’s Bay, de nieuwe parkeergarage en UpMountain gaan architectonisch één geheel vormen.

21 juni heeft de gemeenteraad van Amstelveen ingestemd met het plan en heeft de vergunning in procedure gebracht. Hiermee wordt de eerste fase van de omgevingsvergunning geregeld. In de tussentijd zijn wij, mede op basis van uw input over de gewenste afmeting van de appartementen, verder gegaan met de ontwikkeling. Wij verwachten de tweede fase van de omgevingsvergunning in het laatste kwartaal van dit jaar in procedure te kunnen brengen.

Start bouw

De bestaande parkeergarage is inmiddels gesloopt, binnenkort zal er gestart worden met de bouw van de nieuwe garage. Ook is er een aanvang gemaakt met de transformatie van de voormalige V&D naar de Hudson’s Bay waarbij de gevel wordt aangepast zoals u op de afbeelding hierboven kunt zien. Zodra de parkeergarage op hoogte is, streven wij ernaar om direct door te kunnen bouwen met de appartementen UpMountain. Naar verwachting wordt dat eind dit jaar/begin volgend jaar.

UpMountain

UpMountain wordt als het ware als een bergdorpje bovenop de garage gerealiseerd. Kenmerkend voor het gebouw is de getrapte vorm vanaf de zuidzijde waardoor er royale terrassen ontstaan op het zuiden. Maar ook de andere appartementen krijgen zeer royale buitenruimten. De oppervlakte van de buitenruimtes, welke in de vorm van balkons en terrassen gerealiseerd zullen worden lopen van 16 m2 voor de kleinste appartementen van 75 m2 tot meer dan 400m2 voor het penthouse van 385 m2.

Kenmerkend voor het gebouw is aan de buitenzijde de meanderende gevel die telkens inspringt en uitkraagt.

Aan de binnenzijde wordt het gebouw gekenmerkt door een zeer luxe afwerking en het lichte atrium dat van de eerste woonlaag op de 7e verdieping doorloopt tot het dak. Hieronder ziet u een doorsnede van het gebouw.

De toekomstige bewoner van het penthouse kijkt vanuit de entreehal van de woningen zo het atrium in en kan rond het atrium lopen binnen het penthouse.

De appartementen

 

In totaal komen er ca 42 appartementen in UpMountain:
Op de 7e verdieping komen 14 appartementen waarvan 4 bijzondere maisonnettes met een slaapverdieping op de 6e laag. De appartementen variëren hier in grootte van ca 75 m2 tot ca 151 m2.
Op de 8e verdieping komen 11 appartementen die in grootte uiteenlopen van ca 92 tot ca 180 m2. Op deze verdieping begint het gebouw ook trapsgewijs toe te lopen waardoor er bij het grootste appartement een terras van ruim 65 m2 ontstaat.
De 9e verdieping biedt plaats aan 9 appartementen van ca 94 tot ca 228 m2 met terrassen van boven de 100m2. Op de 10e verdieping vindt u nog maar 7 appartementen die van ca 94 m2 tot ca 263 m2 meten.
De 11e verdieping zijn er nog slechts 3 appartementen te vinden, maar deze zijn dan ook alle drie zeer ruim van formaat, te weten ca 193 m2, ca 229 m2 en ruim 300m2 met terrassen van 110 tot 215 m2.
De 12e verdieping is exclusief bestemd voor het penthouse van ca 384 m2. De lift komt hier alleen voor dit penthouse en biedt vanuit de hal door middel van een grote glaspartij zicht op het atrium. De terrassen zijn rondom het penthouse gelegen en zijn samen meer dan 400m2 groot.

Inrichting

Door de bijzondere structuur van UpMountain heeft u zeer veel vrijheid in de indeling van de appartementen. Interieurarchitecte Mariska Jagt zal u helpen met de perfecte indeling voor uw leefsituatie. Ter inspiratie is zij momenteel al bezig met de indeling van de appartementen, maar mocht u straks één van de gelukkige bewoners worden van UpMountain, gaat zij graag met u aan tafel.

Start verkoop

De ontwikkeling van UpMountain is nog in volle gang, de plattegronden en de gevel moeten nog worden uitgewerkt en de gesprekken met de aannemer lopen nog. Wij verwachten binnen enkele maanden zover te zijn dat de daadwerkelijke verkoop kan starten.

Voorverkoop

Vooruitlopend op de start verkoop willen wij u de mogelijkheid geven om een appartement te reserveren in de voorverkoop, maar daarover informeren wij u in de volgende nieuwsbrief.